Onze honden

Owin - otares von sierion

Reu. Bruin op wit. Geboren op 27 april 2009.

Owin was 4 maanden oud toen hij als enige dalmatische hond bij ons kwam wonen. Owin is een hele stabiele, trouwe en sociale hond.  Met de meeste honden kan Owin het goed vinden en dan wil hij graag even samen rennen en spelen. Owin is gek op aandacht van mensen, dan staat hij meestal vooraan in de rij. Maar let op! Owin is ook heel erg waaks (vooral als de baas er niet bij is), hij beschermt ons gezin en de roedel als de beste. Owin vindt het heerlijk om te rennen in het bos en dat doen we dan ook vaak. Hij is een echte loophond en doet zijn ras daarmee eer aan. Tegenwoordig gaat hij wat minder ver en snel, maar hij is ook al wat ouder. Als wij wandelen en daarmee het tempo wat lager ligt, loopt Owin vaak met een groot stuk hout in zijn bek en die brengt hij tot helemaal bij de auto. Inmiddels ligt daar al een enorme verzameling. Owin lijkt zich soms wat adelijk te gedragen, hij is geen fanatiek zwemmer en als het niet al te warm is, maakt hij alleen de onderkant van zijn poten nat. Alleen als het zomers echt heel erg warm is, dan vergeet hij zijn adelijkheid en neemt hij een plons.

dixie - namara's dixie dew

Teef. Bruin op wit. Geboren op 28 oktober 2009.

Toen Owin ongeveer een half jaar bij ons woonde is Dixie erbij gekomen. We vonden dat Owin wel een maatje kon gebruiken en zo hadden we twee Dalmatische honden in huis. Dixie is de leider van onze spikkels en een bijzonder slim hondje daarnaast is ze enorm waaks. Dixie opent deuren (zodat Owin de hort op kan), ze maakt duidelijk als ze iets wil, eten of uitgelaten worden en ze is een grote klikspaan! Als Owin bijvoorbeeld iets van het aanrecht pakt, dan komt Dixie dat vertellen, wat wordt beloond met iets lekkers. Als je een dalmatische hond wilt zien lachen, dan moet je bij Dixie zijn, ze lacht heel vaak, vooral tegen de baas. Dixie is een hele lieve Dalmatische hond die heel veel praat, ze maakt allerlei geluidjes zelfs in haar slaap. Dixie houdt naast rennen ook heel erg van zwemmen, ziet ze water dan springt ze er meestal in en zomers blijft ze dan tijden in het water.

Laika - seventh heaven of cobbler's comfort

Teef. Bruin op wit. Geboren op 3 maart 2015.

Nadat we iets ruimer zijn gaan wonen ontstond onze wens om een keer een nestje te krijgen. Dixie was hiervoor inmiddels te oud , dus besloten we er een teefje bij te nemen, dat werd Laika. Laika was 2 maanden oud toen ze bij ons kwam wonen, Dixie ontpopte zich tot een soort moeder voor kleine Laika, dat was zo lief. Laika is een hele lieve Dalmatische hond die graag knuffelt en bij je op schoot komt liggen. Haar vacht voelt opvallend zacht aan voor een Dalmatische hond. Laika is onze grootste kattenvriend, ze spelen geregeld samen. Ook Laika gaat graag naar het bos, ze rent verreweg het snelste van het stel, zeker nu Owin wat trager is geworden. Laika rent heel sierlijk en soepel op hoge snelheid, ze vliegt bijna. We zijn maar weinig honden tegengekomen die haar bij kunnen houden, laat staan haar in kunnen halen. Laika is Nederlands jeugdkampioen 2016.

miro - laffay l'hommage de lacrima von stella matutina

Reu. Zwart op wit. Geboren op 31 oktober 2018.

Toen wilden we onze roedel uitbreiden met een zwarte reu (pup) met een mooie afstamming. Onze zoektocht ging door verschillende landen en we zijn geëindigd in Duitsland, vlak tegen de grens met Tsjechië. Toen Miro 6 weken oud was zijn we bij het nest gaan kijken en hebben we met alle pups geknuffeld. We waren op slag verliefd. Toen Miro bijna 4 maanden oud was kwam hij eindelijk bij ons wonen. Miro is nog een hele jonge hond en gedraagt zich dan ook zo. Hij is heel erg lief, speels en altijd blij. Het is opvallend dat hij niet bang is, ook niet voor vreemde honden en als onze andere honden opvoedkundig naar hem grommen. In het bos rent hij zo snel als hij kan met de anderen mee. Zelfs Owin daagt hij geregeld uit voor een spelletje.