Hondenshows

Hondenshows zijn een belevenis op zich. De een vindt het geweldig, de ander een schijnvertoning. Ook wij hebben hier een allebei een andere mening over.  Wel staat bij ons 1 ding altijd voorop. Karakter en gezondheid prefereren boven showresultaat.  

Simone vindt het een heerlijke sociale bezigheid en reist hiervoor door heel Europa. Peter zul je zelden op een show ontmoeten, omdat hij in de spaarzame vrije tijd liever gaat wandelen, rennen of fietsen met de honden die thuisblijven. Wel is het een belangrijke activiteit voor de honden. Los van het feit dat de honden allemaal een prima karakter en gezondheid hebben vinden we het belangrijk dat ze voldoen aan de rasstandaard en het is mooi dat deze op hondenshows door veel verschillende keurmeester(s)essen beoordeeld worden. Ook is een show voor Simone altijd een sociale bezigheid waar ze veel mensen ontmoet. De honden waar we me showen vinden dat leuk. Als Simone de showspullen pakt stuiteren ze door het huis, de gelukkigen die dan meegaan hebben een dag lang alle aandacht en ze zien de honden BFF’s ook weer eens!! . 

Yasmin, Insomnium Dailuane Flora n' Fauna for Apollo Estate

Yasmin is prachtig, misschien wel de mooiste van al onze honden. door corona heeft ze vanaf jonge leeftijd echter nooit aan shows mee kunnen doen. tijdens de corona break in 2021 is dit weer rustig opgestart. na een aantal prima beoordelingen in de zomer was de verrassing groot toen ze in november op een grote show in Duitsland letterlijk de show stal door in een hele grote klasse eerste te worden. Na haar zwangerschap heeft ze ook weer op vijf shows uitmuntende beoordelingen gehad. Beter is er niet!!  Het lijkt erop dat ze er plezier in heeft dus ze mag voorlopig nog een paar keer mee. 

IMG_2810

MIRO - LAFFAY L'HOMMAGE DE LACRIMA VON STELLA MATUTINA (Nederlands Jeugd Kampioen, Dalmatier van het Jaar, Nederlands Kampioen, Duits Kampioen)

Miro vindt het showen vanaf de eerste keer erg leuk, hij werd toen (in Rotterdam) ook Beste van het Ras en bijna beste van de show. Al op jonge leeftijd werd hij Nederlands Jeugdkampioen, werd hij Dalmatier van het Jaar en in 2022 is hij Nederlands Kampioen en Duits Kampioen geworden. Inmiddels mag hij in de Kampioen Klasse aantreden en ook daar haalt hij Uitmuntende resultaten. Het is dan ook een ware kampioen en showbink.  Het allerbelangrijkste is echter zijn gouden karakter. Geen reu is stabieler dan Miro en dit geeft hij door aan zijn zoons en dochters. Heerlijke, betrouwbare en lieve familiehonden. 

LAIKA - SEVENTH HEAVEN OF COBBLER'S COMFORT (Ned. Jeugd Kampioen)

Laika heeft met heel veel plezier op jonge leeftijd veel gewonnen. Ze was op jonge leeftijd al Nederlands Jeugd Kampioen. Hierna merkten we echter dat ze niet meer met plezier meeging naar shows. We hebben toen besloten het hierbij te houden. Showen is geen doel in ons hondenleven. 

Nu ze ouder, en misschien wel wijzer, is mag ze weer mee naar de shows en is ze hard op weg om kampioen oma te worden!!

Karu - Alphadirato Showtime
Best In Show Puppy Dutch Winner 2022, Europa Jugend Sieger, Europees Jeugdkampioen, Crufts Qualifier.

Kleine Karu is vanaf zijn 15e week in Nederland. Na het overschrijven van de stamboom mocht hij met 20 weken voor het eerst meedoen aan een show en won gelijk zijn jongste babyklasse met een prachtig rapport en een voorbeeldig gedrag. Eind 2022 werd hij beste Puppy op de Winnershow, iets dat in 132 jaar nog nooit gepresteerd was door een Dalmatische Hond. In de zomer van 2023 is hij Europees Jeugdkampioen geworden en heeft hij zich gekwalificeerd voor de beroemde Crufts Tentoonstelling in Engeland. Het mooist is en blijft echter zijn gouden karakter. 

Gaia - Genuine Gaia of Apollo Estate

Gaia is een dochter van Laika en Miro en we willen met haar graag de lijn voortzetten. Hiervoor moest ze geshowd worden. Gaia vindt rennen en spelen echter leuker dan de show en ook de Keurmeester vindt ze soms een beetje stom. De eerst paar keer was ze niet te keuren maar na veel vertrouwen opbouwen, veel oefenen gaat het in 2022/2023 stukken beter. Ze heeft inmiddels meer dan voldoende punten om in de toekomst moeder te worden en ze heeft zelfs meerdere malen in verschillende landen haar klasse gewonnen.  Allermooist is dat ze inmiddels iedere show Uitmuntend beoordeeld wordt, beter is er niet. 

Senna - Apollo Estate Almost Famous
Best in show Puppy Rijnland Dogshow 2024

De Showcarriere van Senna is nog maar net begonnen. Dit is echter een vliegende start! Op de leeftijd van 20 weken werd Senna eerst beste Puppy van de Dalmatische Honden op de Internationale Rijnland DogShow, in de ere-ring werd ze later op die dag Beste Puppy van alle Rassen. Iets dat een Dalmatier niet vaak overkomt, Senna is na Karu onze tweede hond die deze titel haalt.